Dallmayr crema prodomo zrnková káva - 1 kg
Kód: 10800Podrobný popis
Dallmayr crema prodomo zrnková káva - 1 kg
Prírodná svetlo pražená káva Dalmeir Prodomo: jemná chuť arabiky s príjemnou kyslosťou. Pôvod surovín: vysokohorské plantáže a malé farmy v historickej vlasti kávy vo východnej Afrike - Etiópii. Obsahuje tonikový kofeín v celom rozsahu, chuť je rafinovaná, vďaka špeciálnemu ošetreniu je úplne bez dráždivých a horkých látok. Preto si ho môžu vychutnať aj tí, ktorí sú na kávu citliví.
Intenzívna aróma a neporovnateľne jemná chuť s normalizovaným obsahom kofeínu.
Zážitok pre Vaše zmysly - pri mletí sa miestnosť naplní neodolateľnou vôňou čerstvo mletej kávy. Balenie sa ihneď po upražení kávy nepriedušne uzavrie, aby aróma zostalo zachované.
Prémiová 100% arabika Dallmayr Crema Prodomo je starostlivo zladená zmes najušľachtilejších zŕn. Šetrné praženie poskytuje zamatovo jemnú, svetlú penu a vyváženú arómu.
Chuťový profil :
Typ | 100 % arabika |
Praženie | |
Kyslosť | |
Intenzita chuti |
Príprava
Dallmayr Prodomo je vhodné na klasický spôsob prípravy filtrovanej kávy, či už v kávovare, alebo pomocou ručného filtrovania. Ak sa pri káve Dallmayr Prodomo rozhodnete pre celé zrná, dbajte na dostatočne jemné pomletie.
Odporúčame na jednu šálku použiť 6 – 8 g mletej kávy s časom prípravy maximálne 8 minút. Sú dostupné praktické odmerky s objemom cca 7 g kávy, ktoré vám uľahčia jej dávkovanie.
Pri ručnom filtrovaní musí mať voda teplotu 92 až 95 °C, takže nesmie byť vriaca – inak vystúpia do popredia látky spôsobujúce horkú chuť. Najlepšie chutí čerstvá káva. Ak jej uvaríte viac, ako v skutočnosti spotrebujete, prelejte zvyšnú kávu do termo kanvice.
Mnoho odborníkov odporúča pretláčaciu kanvicu French Press ako najlepší, rýdzi spôsob prípravy kávy. Výsledkom ručnej práce je intenzívna aróma. Najskôr nahrubo zomeľte zrnkovú kávu Dallmayr Prodomo. Potom nasypte do kanvice kávu – na každú šálku 1 kopcovú lyžicu zomletej kávy. Následne ju zalejte horúcou, no nie vriacou vodou. Potom ju dôkladne premiešajte lyžicou, aby sa mohla káva naplno rozvinúť. Po štyroch minútach pomaly a rovnomerne zatlačte páku s kovovým sitkom, integrovanú v kanvici, smerom nadol. Pritom sa oddelí kávová hmota od tekutiny. Kávu môžete potom priamo nalievať.
Alois Dallmayr, alebo skrátene Dallmayr, je jednou z najväčších lahôdok v Európe. Má tradíciu siahajúcu viac ako 300 rokov dozadu a je jednou z najznámejších nemeckých značiek kávy. Dnes pod touto strechou funguje množstvo rôznych spoločností.
Dodatočné parametre
Kategória: | Jedlo a Nápoje |
---|---|
Záruka: | 07/2025 |
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.