Dallmayr home Barista Espresso Intenso zrnková káva - 1 kg
Kód: 67298Podrobný popis
Dallmayr home Barista Espresso Intenso zrnková káva - 1 kg
Zážitok pre Vaše zmysly - pri mletí sa miestnosť naplní neodolateľnou vôňou čerstvo mletej kávy. Balenie sa ihneď po upražení kávy nepriedušne uzavrie, aby aróma zostalo zachované.
Chuťový profil :
Typ | 100 % arabika |
Praženie | |
Kyslosť | |
Intenzita chuti |
Príprava
Odporúčame na jednu šálku použiť 6 – 8 g mletej kávy s časom prípravy maximálne 8 minút. Sú dostupné praktické odmerky s objemom cca 7 g kávy, ktoré vám uľahčia jej dávkovanie.
Pri ručnom filtrovaní musí mať voda teplotu 92 až 95 °C, takže nesmie byť vriaca – inak vystúpia do popredia látky spôsobujúce horkú chuť. Najlepšie chutí čerstvá káva. Ak jej uvaríte viac, ako v skutočnosti spotrebujete, prelejte zvyšnú kávu do termo kanvice.
Káva Dallmayr Crema d'Oro sa skvele hodí k príprave v plne automatických kávovaroch. Každý hrnček kávy bude automaticky korunovaný jemnou penou nazývanou Crema.
Pri príprave kávy v plne alebo čiastočne automatických kávovaroch musí za 3 až 5 sekúnd vytekať espresso (Caffé Crema) v rovnomernom spenenom prúde. Akonáhle je prúd kávy na konci skôr vodový, odstráňte šálku, pretože práve teraz sú vo väčšej miere vyplachované horčiny.
Na dosiahnutie optimálneho výsledku pritom môžete na svojom plne automatickom kávovare vyskúšať rôzne nastavenia (keď vám nechutí, nemusí byť vždy na vine samotná káva). Všeobecne sa orientujte podľa údajov výrobcu a následne experimentujte s rôznym nastavením stupňa mletia, teploty, sily kávy a množstvo vody. Už čoskoro získate cit pre prípravu kávy podľa vašej chuti.
Alois Dallmayr, alebo skrátene Dallmayr, je jednou z najväčších lahôdok v Európe. Má tradíciu siahajúcu viac ako 300 rokov dozadu a je jednou z najznámejších nemeckých značiek kávy. Dnes pod touto strechou funguje množstvo rôznych spoločností.
Dodatočné parametre
Kategória: | Jedlo a Nápoje |
---|---|
Záruka: | 05/2024 |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.