Dallmayr Home Barista roasted coffee mletá káva - 500 g
Kód: 68911Podrobný popis
Dallmayr Barista roasted coffee mletá káva - 500 g
Či už je káva pripravená tradičným spôsobom cez filter, v gejzírovom kávovare, vo French presse alebo v automatickom kávovare, káva Dallmayr Home Barista zakaždým uchváti a poteší všetky zmysly. Zmes výberových káv poskytuje intenzívnu a bohatú chuť s nízkou úrovňou kyslosti.
Káva Dallmayr Home Barist bola vyvinutá pre kávových nadšencov. Ide o novú univerzálnu zmes pre všetkých, ktorí oceňujú kvalitu a dobrú chuť a chcú sa o káve dozvedieť viac. Káva je ideálna na prípravu filtrovanej kávy alebo kávového krému a tiež na to, aby ste sa cítili ako skutočný barista
Káva Dallmayr sa teraz dodáva do 46 krajín.
Charakteristické znaky výroby Dallmayr :
Príprava kávových zŕn na praženie praním. Význam tejto metódy spočíva v tom, že šupka, dužina a lepok sú z kávových čerešní odstránené ešte pred fázou sušenia kávových zŕn.
Dallmayr nepoužíva metódu High Yield.
Praženie v malom množstve.
Technológia šetrného praženia zaručuje jedinečnú chuť kávy Dallmayr s plným zachovaním arómy od začiatku výroby až po hotovú šálku kávy.
Výhody kávy Dallmayr :
- Mnoho zmesí a spôsobov varenia pre najnáročnejších spotrebiteľov.
- Pre milovníkov kávy, ktorí citlivo reagujú na jej jednotlivé zložky, vyvinuli špecialisti z kaviarne Dallmayr špeciálnu odrodu s názvom Prodomo, ktorá neobsahuje dráždivé a ťažko stráviteľné horké látky (napríklad kávový vosk).
- Výroba len v Nemecku.
- Použitie starodávnych receptov na praženie kávy a prípravu kávových zmesí.
- Neustála kontrola vo všetkých fázach výroby, ktorá zabezpečuje dodržiavanie noriem kvality kávy Dallmayr.
- Žiadne príchute ani prísady.
- Záruka skutočnej nemeckej kvality.
Príprava
Dallmayr Prodomo je vhodné na klasický spôsob prípravy filtrovanej kávy, či už v kávovare, alebo pomocou ručného filtrovania.
Odporúčame na jednu šálku použiť 6 – 8 g mletej kávy s časom prípravy maximálne 8 minút. Sú dostupné praktické odmerky s objemom cca 7 g kávy, ktoré vám uľahčia jej dávkovanie.
Pri ručnom filtrovaní musí mať voda teplotu 92 až 95 °C, takže nesmie byť vriaca – inak vystúpia do popredia látky spôsobujúce horkú chuť. Najlepšie chutí čerstvá káva. Ak jej uvaríte viac, ako v skutočnosti spotrebujete, prelejte zvyšnú kávu do termo kanvice.
Mnoho odborníkov odporúča pretláčaciu kanvicu French Press ako najlepší, rýdzi spôsob prípravy kávy. Výsledkom ručnej práce je intenzívna aróma. Najskôr nahrubo zomeľte zrnkovú kávu Dallmayr Prodomo. Potom nasypte do kanvice kávu – na každú šálku 1 kopcovú lyžicu zomletej kávy. Následne ju zalejte horúcou, no nie vriacou vodou. Potom ju dôkladne premiešajte lyžicou, aby sa mohla káva naplno rozvinúť. Po štyroch minútach pomaly a rovnomerne zatlačte páku s kovovým sitkom, integrovanú v kanvici, smerom nadol. Pritom sa oddelí kávová hmota od tekutiny. Kávu môžete potom priamo nalievať.
Alois Dallmayr, alebo skrátene Dallmayr, je jednou z najväčších lahôdok v Európe. Má tradíciu siahajúcu viac ako 300 rokov dozadu a je jednou z najznámejších nemeckých značiek kávy. Dnes pod touto strechou funguje množstvo rôznych spoločností.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.