Dallmayr crema d'oro zrnková káva - 1 kg

Kód: 10802
15,45 € 12,88 € bez DPH
Skladom (8 ks)
Môžeme doručiť do:
28.11.2024
Možnosti doručenia

jemná stredne pražená zrnková káva (100% Arabika)

  • jemnejšia káva so zamatovo krémovou hustou penou a vyváženou arómou
  • nižší obsah kofeínu
  • balené v chránenej atmosfére
  • ideálna pre všetky automatické kávovary
  • záruka: 03/2026

nemecko-mapa dallmayr logo

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Dallmayr d'oro crema zrnková káva - 1 kg

Káva Dallmaer Crema D Oro je vhodná na prípravu klasického „talianskeho“ espressa v automatických kávovaroch. Zamatovo tenké a jemné. Ušľachtilé kávové zrná Arabica pre Dallmayr Crema d'Oro sú starostlivo vyberané a pražené metódou dlhého mäkkého praženia. Poskytuje zamatovo sviežu, žiarivú hlavu a vyváženú, jemnú arómu. Pena z čerstvo uvareného espressa vydrží jemne nalievanú lyžicu cukru až 4 sekundy.

V porovnaní s kávami Dallmayr Crema Intensa a Dallmayr Espresso d'Oro sa jedná o ľahšiu a jemnejšiu kávu. Dallmayr Crema d Oro je 100% Arabika. Zrna Arabiky sú z Etiopie. Káva má nižší obsah kofeínu a preto si ju môžete vychutnávať celý deň.

Zážitok pre Vaše zmysly - pri mletí sa miestnosť naplní neodolateľnou vôňou čerstvo mletej kávy. Balenie sa ihneď po upražení kávy nepriedušne uzavrie, aby aróma zostalo zachované.

Chuťový profil :

Typ 100 % arabika
Praženie coffee-bean coffee-bean coffee-bean coffee-bean 2 coffee-bean 2
Kyslosť coffee-bean coffee-bean coffee-bean coffee-bean 2 coffee-bean 2
Intenzita chuti coffee-bean coffee-bean coffee-bean coffee-bean 2 coffee-bean 2

 

Príprava

Odporúčame na jednu šálku použiť 6 – 8 g mletej kávy s časom prípravy maximálne 8 minút. Sú dostupné praktické odmerky s objemom cca 7 g kávy, ktoré vám uľahčia jej dávkovanie.

Pri ručnom filtrovaní musí mať voda teplotu 92 až 95 °C, takže nesmie byť vriaca – inak vystúpia do popredia látky spôsobujúce horkú chuť. Najlepšie chutí čerstvá káva. Ak jej uvaríte viac, ako v skutočnosti spotrebujete, prelejte zvyšnú kávu do termo kanvice.

Káva Dallmayr Crema d'Oro sa skvele hodí k príprave v plne automatických kávovaroch. Každý hrnček kávy bude automaticky korunovaný jemnou penou nazývanou Crema.

Pri príprave kávy v plne alebo čiastočne automatických kávovaroch musí za 3 až 5 sekúnd vytekať espresso (Caffé Crema) v rovnomernom spenenom prúde. Akonáhle je prúd kávy na konci skôr vodový, odstráňte šálku, pretože práve teraz sú vo väčšej miere vyplachované horčiny.

Mnoho odborníkov odporúča pretláčaciu kanvicu French Press ako najlepší, rýdzi spôsob prípravy kávy. Výsledkom ručnej práce je intenzívna aróma. Najskôr nahrubo zomeľte zrnkovú kávu Dallmayr d'oro . Potom nasypte do kanvice kávu – na každú šálku 1 kopcovú lyžicu zomletej kávy. Následne ju zalejte horúcou, no nie vriacou vodou. Potom ju dôkladne premiešajte lyžicou, aby sa mohla káva naplno rozvinúť. Po štyroch minútach pomaly a rovnomerne zatlačte páku s kovovým sitkom, integrovanú v kanvici, smerom nadol. Pritom sa oddelí kávová hmota od tekutiny. Kávu môžete potom priamo nalievať. 

Alois Dallmayr, alebo skrátene Dallmayr, je jednou z najväčších lahôdok v Európe. Má tradíciu siahajúcu viac ako 300 rokov dozadu a je jednou z najznámejších nemeckých značiek kávy. Dnes pod touto strechou funguje množstvo rôznych spoločností.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: