Dallmayr espresso d'oro zrnková káva - 1 kg
Kód: 10801Podrobný popis
Dallmayr d'oro espresso - 1 kg
Káva Dallmayr Espresso d'Oro je vhodná na prípravu klasického „talianskeho“ espressa v automatických kávovaroch. Pre toto espresso sa špeciálne vysoko kvalitné zrnká Arabica a Robusta pražia veľmi dlho a šetrne v tradičnom pražiacom bubne. Výsledkom je espresso s charakterom, ktorý každým dúškom pripomína Taliansko. Jasná a plná chuť s jemnou notou kakaa. Hustá pena, odolá jemne nasypanej lyžici cukru po dobu 4 sekúnd.
Ideálne tiež na prípravu cappuccina a latte macchiato.
Zážitok pre Vaše zmysly - pri mletí sa miestnosť naplní neodolateľnou vôňou čerstvo mletej kávy. Balenie sa ihneď po upražení kávy nepriedušne uzavrie, aby aróma zostalo zachované.
Chuťový profil :
Typ | 75% arabika, 25% Robusta |
Praženie | |
Kyslosť | |
Intenzita chuti |
Príprava
Odporúčame na jednu šálku použiť 6 – 8 g mletej kávy s časom prípravy maximálne 8 minút. Sú dostupné praktické odmerky s objemom cca 7 g kávy, ktoré vám uľahčia jej dávkovanie.
Pri ručnom filtrovaní musí mať voda teplotu 92 až 95 °C, takže nesmie byť vriaca – inak vystúpia do popredia látky spôsobujúce horkú chuť. Najlepšie chutí čerstvá káva. Ak jej uvaríte viac, ako v skutočnosti spotrebujete, prelejte zvyšnú kávu do termo kanvice.
Mnoho odborníkov odporúča pretláčaciu kanvicu French Press ako najlepší, rýdzi spôsob prípravy kávy. Výsledkom ručnej práce je intenzívna aróma. Najskôr nahrubo zomeľte zrnkovú kávu Dallmayr d'oro . Potom nasypte do kanvice kávu – na každú šálku 1 kopcovú lyžicu zomletej kávy. Následne ju zalejte horúcou, no nie vriacou vodou. Potom ju dôkladne premiešajte lyžicou, aby sa mohla káva naplno rozvinúť. Po štyroch minútach pomaly a rovnomerne zatlačte páku s kovovým sitkom, integrovanú v kanvici, smerom nadol. Pritom sa oddelí kávová hmota od tekutiny. Kávu môžete potom priamo nalievať.
Alois Dallmayr, alebo skrátene Dallmayr, je jednou z najväčších lahôdok v Európe. Má tradíciu siahajúcu viac ako 300 rokov dozadu a je jednou z najznámejších nemeckých značiek kávy. Dnes pod touto strechou funguje množstvo rôznych spoločností.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.